Jakel…Malaysia’s largest textile retailer with the best and most extensive fabrics collections for all your needs since 1985.

Idea deko ruang tamu tahun 2023

Menghias ruang tamu anda boleh menjadi tugas yang menakutkan, tetapi ia tidak semestinya begitu. Dengan perabot, aksesori dan sedikit kreativiti yang betul, anda boleh mencipta ruang yang selesa dan menarik yang anda dan tetamu anda akan suka. Berikut ialah lima petua untuk membantu anda mula mengubah ruang tamu anda menjadi ruang yang hangat dan selesa. Jom kita tengok idea deko ruang tamu tahun 2023 kali ini.

idea deko ruang tamu

Mengumpul Inspirasi dan Idea

Mengumpul idea dan inspirasi daripada sumber atas talian seperti Pinterest, Houzz dan Instagram dengan menyemak imbas imej dan koleksi perabot, aksesori dan seni untuk mendapatkan idea yang lebih baik tentang perkara yang anda suka. Anda boleh menghidupkan ruang tamu anda dengan mudah. Sama ada anda lebih suka estetik tradisional atau sesuatu yang lebih kontemporari, produk Jakel boleh membantu anda mencipta rupa yang sempurna untuk rumah anda. Anda boleh menemui barangan yang sesuai dengan tema bilik anda, daripada kerusi berlengan dan meja kopi kepada permaidani dan seni dinding. Dengan begitu banyak pilihan untuk dipilih, anda boleh dengan mudah mencari item yang akan menyerlahkan gaya ruang tamu anda dan serta-merta mengubahnya menjadi ruang yang selesa untuk dinikmati oleh keluarga dan rakan.

Dari situ, buat papan mood untuk membantu anda menentukan item terbaik untuk ruang anda yang akan memastikan ia kelihatan terbaik. Ini akan membantu anda mengecilkan jenis item yang anda perlukan dan memastikan semuanya disatukan dengan cara yang padu. Dengan mencipta papan mood, anda boleh menentukan item yang paling sesuai untuk ruang, memastikan semuanya mengalir bersama-sama dengan padu dan kelihatan terbaik.

Memakai Skim Warna Yang Mengundang Keselesaan

Cara terbaik untuk menjemput keselesaan ke dalam ruang adalah melalui skema warna yang dipilih dengan bijak – asas neutral warna kuning air dan putih lembut boleh menjadi latar belakang yang sempurna untuk bilik yang selesa. Menggunakan Idea Deko untuk ruang tamu anda boleh mewujudkan rasa keseimbangan dan ketenangan. Pilih daripada pilihan rona bumi yang hangat dan biru sejuk untuk mencipta suasana yang sempurna untuk menghiburkan tetamu atau hanya berehat selepas hari yang panjang dan memenatkan.

Perkenalkan warna yang lebih berani dalam kepingan aksen dan perabot untuk memberikan sedikit kehidupan dan definisi pada bilik – cari rona tanah atau biru lembut yang menimbulkan perasaan tenang. Daripada emas dan oren hangat kepada merah dan biru terang, anda boleh menemui bahagian aksen yang sesuai untuk membawa sedikit kehidupan dan karakter tambahan ke dalam bilik. Selain itu, kebanyakan kepingan ini diperbuat daripada bahan yang bersumberkan mampan, jadi anda boleh berehat kerana ia mesra alam.

Akhir sekali, cuba tambahkan banyak sumber cahaya – seperti lampu atau lekapan atas – untuk membawa kecerahan dan kehangatan ke seluruh ruang, mewujudkan suasana mengundang yang menggalakkan kelonggaran Kesimpulannya, deko ruang tamu adalah tentang mewujudkan suasana yang menarik dan santai, dan satu cara terbaik untuk mencapainya ialah dengan menambahkan banyak sumber cahaya seperti lampu atau lekapan atas. Dengan berbuat demikian, anda boleh mencipta ruang yang hangat dan terang serta akan membantu mewujudkan persekitaran yang aman. Semoga artikel ini memberi inspirasi kepada anda di dalam idea deko ruang tamu tahun 2023 ini. Jangan lupa serasikan dengan warna-warna tema hari raya tahun ini juga.